تاریخ ارسال : ۲۲ تیر ۱۳۹۸ ساعت : 12:58 ب.ظ ۰ نظر

رویشگاه آنغوزه گیاه دارویی و صادراتی در سیریز زرند رو به نابودی /برخورد با برداشت کنندگان غیرمجاز آنغوزه

برداشت غیرمجاز گیاه آنغوزه و بی توجهی به احیا و بذرکاری این گیاه دارویی و در عین حال صادراتی طی سال های اخیر رویشگاه این گیاه را منطقه سیریز شهرستان زرند در آستانه نابودی قرار داده است.

به گزارش پرتال اطلاع رسانی سیریز مسئول پاسگاه ویژه منابع طبیعی زرندافزود: گرچه در سال جاری عملیات گشت و مراقب در عرصه های طبیعی به طور جدی تری انجام می گیرد و صدور مجوز هرگونه بهره برداری در منطقه سیریز ممنوع شده ولی باز هم هجوم افراد غیر بومی در برداشت های بی رویه، رویشگاه این گیاه را در معرض تهدید جدی قرار داده است.

محمدرضا امیری  افزود: در سال جاری نیز با اجرای عملیات گشت و مراقبت در عرصه های طبیعی منطقه هومکار سیریز با افرادی که به صورت غیرمجاز آنغوزه شیرین را برداشت کرده اند برخورد قانونی شده است.

مسئول پاسگاه ویژه منابع طبیعی زرند با اشاره به برخورد با یک فقره برداشت غیرمجاز آنغوزه شیرین (قبل از برش ریشه و تیغ زنی) در سال جاری گفت: با اجرای عملیات گشت و مراقبت در عرصه های طبیعی منطقه هومکار سیریز ضمن جلوگیری از ادامه عملیات، فرد متخلف پس از انجام بررسی ها، پیگیری ها و تحقیقات محلی جهت طی مراحل قانونی به پاسگاه منابع طبیعی احضار شد.

وی ضمن اعلام این خبر که افراد غیربومی با تطمیع تعدادی از دامداران منطقه در صدد برداشت غیرمجاز از باقیمانده بوته های آنغوزه هستند گفت: در هفته های گذشته نیز یک فقره برداشت غیرمجاز آدر عرصه های طبیعی حدفاصل سرگدار سیریز و نوق رفسنجان توسط پاسگاه ویژه آن شهرستان شناسایی و با دامدار متخلف برخورد قانونی شده است.

امیری نسب تبعیت از قانون و خودداری ازبرداشت غیرمجاز و سودجویانه محصولات فرعی جنگل و مرتع را تنها راهکار جهت توسعه رویشگاه گیاهان دارویی و صنعتی و جلوگیری از خطر انقراض آنها دانست و همکاری و مشارکت همه مردم خصوصاً دامداران را در این خصوص موثر دانست.

۹۱ درصد از مساحت شهرستان زرند به وسعت ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی به خود اختصاص داده است که ۲۷ هزار و ۷۲۷ هکتار آن جنگل، ۷۲ هزار و ۵۳۳ هکتار بیابان و ۳۹۵ هزار و ۵۲۱ هکتار مراتع تشکیل می‌دهند.

آنغوزه گیاهی به ارتفاع یک تا یک و نیم متر است و ریشه ضخیم و محتوی شیره شیری رنگ با بوی قوی دارد، ساقه آن ضخیم و استوانه‌ای و گل‌های آن زرد رنگ است که برای به دست آوردن آن، گیاه را از حد فاصل ریشه و ساقه قطع می‌کنند و شیره‌ای که از محل قطع خارج می‌شود انغوزه نام دارد که جنبه صادراتی و در مصارف پزشکی و درمانی و صنعتی استفاده می‌شود.

براساس این گزارش طی پنج سال گذشته حدود ۵۰ تن از این گیاه در منطقه زرند استان کرمان برداشت شده است.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما