تاریخ ارسال : ۲۷ شهریور ۱۳۹۵ ساعت : 7:19 ب.ظ ۳ نظر

رد پای موش دو پا در سیریز

رد پای موش دو پا در سیریز

6به گزارش پرتال اطلاع رسانی سیریز، گونه ای از موش دو پا در سیریز مشاهده شده در صورتی که به سر این موجود نگاه کنید متوجه می شوید که بسیار شبیه موش می باشد اما پا ها و دم بلند آن مانند کانگورو  می باشد جانوری که بسیار شبیه کانگورو است.اطلاعات کامل تری از این گونه موش در زیر قابل مشاهده است:

7

نام علمی : Allactaga elater نام انگلیسی : small five-toed Jerboa زیستگاه : مناطق استپی و بیابانی با پوشش گیاهی پراکنده پراکندگی : در اکثر دشت های کشور پراکنش جهانی : شرق ترکیه ، آسیای میانه ، پاکستان و افغانستان و چین و مغولستان غذا : گیاه خوار (دانه، ریشه و قسمت های سبز گیاه) تولید مثل : سه بار در سال و هر بار بین ۱ تا ۸ بچه به دنیا می‌آورد. این موش، دو پای پنج انگشتی توسی نام دارد که از جنس موش های دوپای آلا کتاگا و از خانواده دو پاها در راسته جونده سانان است

اصولا گونه ها ساختار جمعیتی دارند بدین معنا که از نظر مکانی در یک منطقه جغرافیایی منتشرند و از نظر زمانی نیز دارای یک عمر و تاریخچه اند بدین معنا که در یک زمان در کره زمین پیدا شده اند و پیدایش هرگونه از گونه اجدادی است. این موش دوپا که در منطقه توس خراسان کشف شده است یکی از گونه های جدیدی است که در جریان تقسیم جغرافیایی موشهای دوپا در فلات قاره ایران بوجود آمده و علت پیدایش این جانور نیز مسائل توپوگرافی است. پاها پنچ انگشت دارند که فقط ۳ انگشت وسطی رشد کرده ، گوش ها بلند و در صورت خم شدن از نوک پوزه بلندتر است. طول سرو تنه ۱۰۰ تا ۱۲۸ میلی متر می‌باشد. دارای منگوله‌ای سفید در انتهای دم هستند. رنگ پشت قهوه ای مایل به خاکستری با سایه سیاه است.معمولا دو ماه از زمستان به خواب زمستانی می روند.

از خانواده دوپاها (جوندگان) است. در موقع خطر با جست هائی متجاوز از ۱ متر بصورت زیگزاگ و با سرعتی که گاهی به ۴۵ کیلومتر در ساعت می رسد فرار می کنند. پراکنش موش های دو پا از نواحی نیمه بیابانی آفریقای شمالی، فلات ایران، آسیای مرکزی تا مغولستان بوده و از ۱۲ گونه این جنس در بررسی های مختلف ۵ گونه از ایران گزارش شده است. در این بررسی که در بین سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۵ انجام گرفته، از نقاط مختلف استان قزوین تعداد ۴۸ نمونه جمع آوری و مورد بررسی های ریخت شناسی، بیومتری، کاریولوژی، بوم شناسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از این بررسی ها نشان داده است که از جنس Allactaga گونه A. elater در سطح استان پراکنش دارد.

%d9%85%d9%88%d8%b4-%d8%af%d9%88-%d9%be%d8%a7

.

مطلب :فرزانه سازگار کارشناس جهاد کشاورزی سیریز-زرند

کشاورزی زرند

مطالب مرتبط

  • علی حسن زاده ۱۳۹۵/۰۶/۲۸ - ۱۱:۱۱ ق٫ظ - پاسخ دادن

    سلام .جالب بود.چرا رد پا.من با مهدی حاج اسمال تو جونی شبی ده پونزدهتا میگرفتیم الان بخاد این کارشناس براش ببریم

    (8)(0)
  • جعفری ۱۳۹۵/۰۶/۲۹ - ۹:۰۷ ق٫ظ - پاسخ دادن

    احسنت به شما

    (6)(0)
  • یاشارشرفلو ۱۴۰۰/۰۴/۱۸ - ۲:۴۳ ب٫ظ - پاسخ دادن

    سلام.دیشب در باغ ما دیده شد منطقه آذربایجان‌شرقی مراغه.جالب بود

    (3)(0)
  • دیدگاه شما